Wie maakt van het provinciehuis een ‘smart building’?

Geplaatst 24 oktober 2018 in energieenergiiqgeen-onderdeel-van-een-categorielife-sciences-healthNieuws

De provincie Zuid-Holland wil het duurzaamste provinciehuis! Via de EnergyChallenge zoeken ze slimme oplossingen voor een lager energieverbruik en meer comfort.

Op naar een ‘smart building’

Zoals het Zuid-Hollandse provinciehuis zijn er in Nederland vele, grote (vaak samengestelde) kantoren(complexen) uit de jaren ’70, ’80, ’90, vaak met complexe installaties en/of met een hoge energierekening. Ze voldoen niet meer aan de wensen van nu en de toekomst. De laatste jaren hebben we al een grote verandering doorgemaakt van gescheiden ruimten naar grotendeels flexplekken, waarbij in één moeite het nodige werk aan o.a. een klimaatbeheersingsinstallatie is verricht.

Met onze EnergyChallenge Smart Building Zuid-Hollandplein1 zet de provincie de volgende stap om van het Provinciehuis een ‘smart building’ te maken. Onze InnovationQuarter-collega Tanja Voogd zit in de jury voor de EnergyChallenge.

€200.000,- voor lager energieverbruik en meer comfort

Vanuit de challenge is in totaal €200.000,- beschikbaar voor metingen/toepassingen die zorgen voor een lager energieverbruik en meer comfort. Dit bedrag is verdeeld over 3 percelen: energieverbruik, comfort of een combinatie van beide onderwerpen.

Slimmere systemen en goed advies

Denk aan centrale (of juist decentrale) energie en comfort-meting. Of juist een meer autonoom en slimmer elektriciteits- en klimaatbeheersingsysteem.

En advies aan onze onderhoudsmensen, maar ook aan de gebruikers van het gebouw. Ook willen we onderzoeken hoe we kunnen bijdragen aan het welzijn en de gezondheid van de medewerkers. Dit kan variëren van een oplossing om een beschikbare werkplek te vinden tot de mogelijkheid de temperatuur op je eigen werkplek in te kunnen stellen.

Meedoen?

De EnergyChallenge staat open tot 2 november. Voor geïnteresseerde bedrijven is op 11 oktober de mogelijkheid om het gebouw te bezoeken tijdens de schouw. De volledige uitvraag staat op TenderNed.